top of page

Vrijwilligers

  • Taak van vrijwilligers

  • Getuigenissen

307444917_193179923152157_8036092357296645623_n.jpg

Vrijwilligers ondersteunen de gezinnen en bieden hen praktische hulp bij gezins- en opvoedende taken.

Vrijwilligers pijlen naar de noden en wensen van het gezin. De vrijwilliger luistert zonder iets op te dringen, wisselt ervaringen uit en steunt en bevestigt het gezin. Ze helpen bij het herwinnen van het zelfvertrouwen en stimuleren de kracht van het gezin om moeilijke situaties het hoofd te bieden. De vrijwilliger ondersteunt zijn gezin in het herstellen of opbouwen van hun sociale netwerk door vele activiteiten aan te bieden. Verder nodigt hij het gezin uit om deel te nemen aan het reguliere aanbod in de buurt.

De vrijwilliger moedigt gezinnen aan om gebruik te maken van beschikbare diensten, voorzieningen en regelingen. Zo gaan ze samen mee naar het oudercontact, het OCMW, etc. Zo vormen ze een brug naar school, hulp- en dienstverlening.

 

Buiten dit alles is de vrijwilliger er ook om samen te spelen, sporten, zingen of knutselen samen met de kinderen. Ze moedigen de kinderen aan om lid te worden van een sportclub of jeugdbeweging. Ze stimuleren de ontwikkeling en (her)ontdekken of bevestigen hun talenten.

Aanmelden als vrijwilliger
Wij nemen graag verder contact met je op!

Getuigenissen

EVY.png
bottom of page